Vianoce 2013 v Poprade budú plné koncertov i tradičných podujatí

20.12.2013 Poprad

Poprad 20. decembra (TASR) - Mesto Poprad pripravilo na sviatočný čas viacero zaujímavých podujatí, ktoré domácim i návštevníkom spestria výnimočné chvíle najkrajších sviatkov v roku. „Súčasťou programu je množstvo koncertov a chýbať nebudú ani tradičné podujatia, ktoré sa osvedčili a ktoré Popradčanom už prirástli k srdcu,“ informoval hovorca miestnej samosprávy Marián Galajda.

Už dnes sa začína podujatie Otvor svoje srdce, v rámci ktorého o 18.00 hodine vystúpi v Chráme sv. Petra a Pavla Cimbalová ľudová hudba Popradčan. V nedeľu 22. decembra sa potom táto ľudová hudba a ďalšie popradské zoskupenia Tatra Gipsy a La Sperenza predstavia striedavo v ďalších kostoloch. „V nedeľu o 10.00 hodine v Kostole sv. Jána Krstiteľa, o 11.00 hodine v Kostole sv. Juraja, o 12.00 hodine v Kostole sv. Cyrila a Metoda, o 15.00 hodine v Evanjelickom kostole v Strážach a o 19.30 h. v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie,“ vymenúva Galajda. Večer o 18.00 hodine nebude chýbať IV. Adventný koncert Dychovej hudby Popradčanka z veže Kostola sv. Egídia spojený s rozsvietením štvrtého adventného svetla.

Deti si podľa Galajdu prídu na svoje v ten istý deň, teda o 10.00 hodine v Tvorivej dielni v Dome kultúry. Na tom istom mieste a v tom istom čase bude tiež Malá detská burza hračiek a rozprávkových kníh. „Štedrý večer o 23.30 h. spestrí Štedrovečerný vežový koncert, na ktorom zaznejú vianočné piesne v podaní Dychovej hudby Popradčanka. V stredu 25. decembra o 18.00 hodine bude patriť priestor medzikostolia tradičnému Živému Betlehemu, divadelnému predstaveniu hercov divadla zo Spišskej Novej Vsi, ktorí svojím biblickým príbehom so živými zvieratkami potešia v čase Vianoc malých aj veľkých,“ doplnil Galajda.

Vianočný koncert – Štedré srdce s Katkou Koščovou čaká Popradčanov vo štvrtok 26. decembra o 18.00 hodine v Kostole sv. Egídia. O deň neskôr môžu Popradčania od 14.00 hodiny navštíviť psí útulok s dobrotami z vianočného stola a v rámci akcie Vianoce pre opustené psíky potešiť opustených štvornohých miláčikov. Večer o 18.00 hodine sú v Dome kultúry pripravené Country Vianoce so skupinami Tymián a Fox. „V nedeľu 29. decembra si prídu na svoje najmä deti. Najprv o 10.00 hodine ich v Dome kultúry čaká rozprávka Petrík a Mikuláš v podaní Uja Ľuba z Košíc. O 16.00 hodine potom opäť v Dome kultúry začína pravá Predsilvestrovská detská show – diskotéka obohatená o zaujímavú tombolu a o ukážky rôznych tanečných štýlov. To všetko pod vedením uja Ľuba z Košíc a s tanečníkmi z klubov Trend a Super,“ upozornil Galajda.

Program Popradských Vianoc 2013 uzavrie 6. januára o 18.00 hodine Novoročný Trojkráľový koncert v Kostole sv. Egídia.
 

Vyberte región